Uitzendwerk neemt verder toe

6 juni 2014

De hoeveelheid uitzendwerk blijft stijgen. Het aantal uitzenduren is in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,7 procent toegenomen ten opzichte van het kwartaal daarvoor. Het is al het vierde kwartaal op rij dat de hoeveelheid uitzendwerk toeneemt, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De groei in het eerste kwartaal van dit jaar was wel wat kleiner dan in de vorige drie kwartalen.

Doorgaans vormt een stijging van het aantal uitzenduren de eerste aanzet tot herstel op de arbeidsmarkt. Maar volgens het CBS wijzen andere cijfers over de arbeidsmarkt daar voorlopig nog niet op.

Trend

De groei van het uitzendwerk hoeft niet per se tot meer werkgelegenheid te leiden, stelt het CBS. Op de arbeidsmarkt is ook een trend zichtbaar dat steeds meer vaste banen worden omgezet in flexibele banen.

Eerder werd al bekend dat de werkloosheid in april verder is opgelopen tot 8,7 procent van de beroepsbevolking. Verder daalde het totaal aantal banen in het eerste kwartaal. Wel zit het aantal openstaande vacatures al drie kwartalen op rij in de lift.

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!