Kosten zieke medewerker: 250 euro per dag

14 november 2017

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt ook als het uw personeel betreft. Want wist je dat een zieke medewerker ongeveer 250 euro per dag kost. Is er sprake van langdurige ziekte of moet er een vervanger komen, dan worden deze kosten nog hoger. Zo kunnen de kosten zelfs oplopen tot 400 euro per dag.

Kosten onduidelijk

Voor veel werkgevers zijn deze kosten onduidelijk. Zij hebben vaak geen idee wat het kost als een werknemer uitvalt. Daarom deed MKB Servicedesk hier onderzoek naar. Zij berekenden dat de kosten van een zieke werknemer al snel kunnen oplopen tot zo’n 400 euro per dag. Er moet immers vervanging worden geregeld, er blijft werk liggen en de arbo-arts moet worden ingeschakeld.

Doorbetalen na ziekte

Voor veel werkgevers komt het plan in het nieuwe regeerakkoord om de loondoorbetaling bij ziekte voor kleine ondernemers te verkorten naar één jaar, dan ook als geroepen. De premie die betaald moet worden om dit haalbaar te maken nemen zij voor lief. Uiteindelijk zal het veel werkgevers een behoorlijke hoeveelheid geld gaan schelen.

 

Direct hulp nodig?
 

088-6002806

(gebruikelijke belkosten)

maandag t/m vrijdag

9:00 tot 17:15 uur

Juridisch Advies

Wij helpen u graag met uw juridische vraagstukken.

Help mij!

Wij bellen u

op werkdagen binnen 60 min. terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen juridisch nieuws en schrijf u ook in op onze maandelijkse nieuwsbrief!